tisdag 25 september 2012

Nyhet! Depends nya GelLack

Idag har jag varit på lunch med Depend där deras nya storsatsning med gellacker för hemmabruk presenterades. Visningen inleddes med en spännande presentation kring nagellackets historia, från flytande guld hos Babylonierna, via kycklingblod på Neros frus naglar till billack i nagellacksflaska och matchande läppar i Vogue på 30-talet.

Sedan Depend startades har intresset för nagellack vuxit enormt. Just Depend har sin produktutveckling i Sverige och med GelLacken har man jobbat i ungefär 4 år för att få fram  lacker som sitter länge, är enkla att applicera och lätta att ta bort utan att nageln tar skada.

Resultatet har blivit en metod med ett startkit och separata färgade lacker. I startkittet (469 kr) ingår före- och efterrengöring till naglarna, underlack, topplack, manikyrpinne, nagelfil och LED-lampan som får lacket att härda.

Lackningsproceduren består i rengöring, underlack, två lager färg och topplack. Mellan varje steg ska lacket härda i 30 sekunder i LED-lampan. Lampan har inbyggd timer och går på vanlig el via adapter för att effekten säkert ska vara densamma hela tiden. Basen i lacken är  som ska härda är hämtad från tandläkarvärlden och godkänd för användning vid lagning av tänder och skelett. Inga gifter inom synhåll!

Depends GelLacker fungerar även på tånaglarna. Då kan man vända på lampan och ha den på i 60 sekunder för säkerhets skull. Det låter himla smidigt tycker jag. Tårna orkar man ju inte lacka om hur ofta som helst!

Resultatet av lackningen ska hålla i två till tre veckor. En positiv bieffekt av lampan är att den jämnar ut eventuella småskavanker på ytan. Jag ska testa själv så småningom och berätta hur det fungerar för mig.

Om man vill lacka över med annat lack går det bra, men man rekommenderas att endast använda Depends egen röda remover i så fall. (Note to self: köp!) Man kan också behöva ett nytt lager gel-topplack över. För att ta bort själva gelmanikyren används en speciell remover som kostar 35 pix.

Här ser ni lacken jag fick med mig hem, baslack, fyra färglack och ett toplack. Det finns totalt 24 färger och de kostar 79 kr för 5 ml. Fullständig info om dem kommer!

 Här ser ni PR-ansvariga Beas naglar. Visst är de fina!

 
På bilden ovan ser ni mina tummar i LED-lampan. Här kan ni se resultatet av lackningen med gellacket som gjordes på mig på pressvisningen.

Här kan ni se Depends egen instruktionsvideo till hur lackningen går till.

Slutligen, en smygtitt på kommande kollektion, ett gäng ljuvliga foillack. Mer om dem inom kort!

Jag tror att jag fått med den mesta informationen. Fråga gärna om ni undrar något! GelLacken kommer till Åhléns vecka 41 och till resterande butiker och kicks.se v 43.

19 kommentarer:

 1. Kul att de med kommer med gellack för hemmabruk.=)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som ett riktigt prisvärt kit:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag ser fram emot att testa själv, men det dröjer ett tag eftersom jag redan har så fint gellackade naglar just nu :)

   Radera
 3. Låter väldigt spännande får jag säga!

  SvaraRadera
 4. Va bra det är med konkurrens! =)Jag har redan orlys lampa och kombinerade bas/överlack, färgade lack får nog bli depends eftersom dom är så pass mkt billigare, hela 100 kr! Så nyfiken på att få se lacken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande om man kan jämföra! Undrar om man kan kombinera de olika märkena, om lamporna funkar och så. Det är ju inte helt säkert.

   Radera
 5. Åh jag åkte inte dit :( Hade ju varit kul att träffa dig irl annars :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade varit jättekul! Jag hoppas kunna baxa mig till sthml på något event sedan när jag är mammaledig. Vi får se hur det går ;)

   Radera
 6. Fröken Frodig1 oktober 2012 18:51

  Näe, jag blir så himla sugen på att prova så hälften vore nog! Skulle snart sätta hållbarheten på prov, vanliga lack (med under/överlack, olika märken) håller väl sej snygga en halv dag sådär... sen börjar de bli slitna och avskavda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt har suttit nästan en vecka nu, och det ser helt nygjort ut. Fantastiskt!

   Radera
  2. Fröken Frodig2 oktober 2012 19:26

   Måste.Provas.

   Lacket borta på halva nageln efter mindre än en dag - no more? Det vore verkligen fantastiskt! Jag hade varit glad om det höll sej hyfsat snyggt en tre-fyra dagar på mej. Depend går upp i topp på julklappslistan ;)

   Radera
  3. Hållbarheten verkar verkligen kanon, så dina förväntningar borde infrias med råge :)

   Radera
 7. jag har en fråga, jag undrar om det känns när man härdar det i lampan, om det typ bränner till? jag har inte testat gelnaglar så det kanske är en dum fråga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågor är aldrig dumt! Jag har hört att den kännas med andra gelnaglar, men detta känns absolut ingenting!

   Radera
 8. Jag är jätte njöd med gellack

  SvaraRadera
 9. Läkemedelsverket stoppar Depend Gellack

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19164422.ab

  SvaraRadera
 10. Läkemedelsverket stoppar Depend Gellack

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19164422.ab

  SvaraRadera