måndag 6 februari 2017

Recension: Clinique Pep-Start HydroBlur Moisturizer

Cliniques Pep-Start HydroBlur Moisturizer (235 kr för 50 ml, 155 kr för 30 ml) är en kräm som lovar mycket Den ska fungera som dagkräm med primereffekt och passa alla hudtyper. HydroBlur™-tekniken ska leverera massor med fukt till huden som får en sammetslen yta där linjer och andra småskavanker syns mindre. Krämen är fullproppad med antiinflmatoriskt algextrakt, sjögräsextrakt som reglerar oljeproduktionen och lugnande koffein. 

Levererar den då? Ja, det tycker jag. Själva krämen är ljust ljust rosa, lite moussig och sidenmatt i konsistensen. Lättapplicerad. Jag har testat den ensam eller blandad med BB-kräm eller motsvarande över sig själv eller annan kräm. Den fungerar till allt tycker jag. I smällkallaste vintern bär jag gärna en kraftigare kräm under, och kör HydroBluren mer som primer, men annars är just fuktleverensen väldigt fin. 

Primereffekten är också bra. Huden jämnas till och ser matt, men ändå "naturlig" ut. Jag inbillar mig att torrhetslinjer och porer syns betydligt mindre. Om den passar alla hudtyper kan jag ju naturligtvis inte svara på, men min yttorra blandhy med viss tendens till såväl tilltäppta porer som vaknattsrynkor, passar den utmärkt till.

Blå burken innehåller ingen SPF, vilket ju verkligen kan vara en nackdel när vårsolen kommer, men misströst inte det finns en variant med solskydd. Det är bara att hålla tummarna för att gula kompisen Pep-Start HydroRush SPF 20 Moisturizer är lika bra!

2 kommentarer: