lördag 6 april 2013

Mot sol och värme i Grekland

Om två veckor drar jag, bebben och mina föräldrar till Grekland. Tjohoo! För mig innebär detta givetvis en massa necessärplanering. Vad ska jag ha med för solskydd? Hur ska jag solskydda bebishuden (utöver med soldräkt)? Ni får hänga med i funderingarna framöver. Tips kring att resa till varmt land med sexmånader bebis mottages också tacksamt!

(Bilden är skamlöst snodd från Apollo, även om jag faktiskt har noll koll på vilken arrangör vi reser med...)

13 kommentarer:

 1. Hattar till alla. Gärna ett tält eller parasol till bebben. Våra tvillingar är gjorda på Korfu så Grekland är faaaarligt. Akta er således för after beach-drinkarna. Hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hattar it is!

   Haha, det låter farligt! Kanske tur då att maken inte ska med, vi måste nog rida ut alla dessa vaknätter först ;)

   Radera
 2. Jag har bara rest med större barn men det jag alltid tar med är ett ordentligt hemma apotek ifall barnen skulle bli sjuka. Tänk på att koka vällingflaskor osv eftersom bakteriefloran är annorlunda. Just värmen tror jag inte blir något stort problem, det är som en ok sommarvecka i sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koka det mesta är säkert ett bra tips! Och värmen borde ju vara ok, precis som du skriver. Hemmaapotek är ett måste! Jag har dessutom lyxen att ha med två läkare (bebbens morföräldrar), så det känns extra tryggt.

   Radera
 3. Om ej kokmöjligheter finns så kolla om vattenkokare finns. Jag har en i reseformat som jag tagit med till Grekland när dottern var liten och vi spenderade en långsemester i Grekland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror vi har kök, men jag ska dubbelkolla! Tack!

   Radera
 4. Om Bebben är liten, under året gsmmal då rekommenderas ju inte utolsndsresa inte alls (enligt broschyrer osv) Men om det var jag så skulle jag ha med mig en oparfymerad faktor 50. Och klä bebben i "lätta" material (kläder skyddar) och smörja de kroppsdlar som hamnar i solen med SPF50.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj, jag känner nog inget barn som INTE varit utomlands under sitt första år...

   Jag har laddat upp med en del solskyddande kläder och ska ut och reka en bra SPF 50. Det låter som att jag tänkt rätt :)

   Radera
 5. Så härligt det låter! Kom ihåg näsdroppar till flygresan! Kan spänna lite i dom små öronen och då skriker dom mycket. Näsdroppar hjälper. Välling finns kanske fortfarande i tetrapack? Kan ju vara praktiskt på flygresan i alla fall. Om han nu dricker välling, just sånt finns nog dåligt utomlands, så ta med det!
  Har bara flygigt (flugigt?) till Finland när min minsta var 4 månader, så några andra bra tips kan jag tyvärr inte ge./Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näsdroppar och amning är planen för att klara flygresan. Om du överlevde med fyramånaders, borde jag ju klara mig med en femochenhalvmånads :) Att vi är fyra vuxna borde ju också underlätta, tänker jag.

   Radera
 6. Avundsjuk? Nääää, inte det minsta ;)

  Det låter så härligt att åka till Grekland. Själva planerar vi en tripp senare under sommaren till någon av öarna där neråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter också härligt, om än lite väl varmt för min del :)

   Radera
 7. Fröken Frodig9 april 2013 18:25

  Jag har inga tips alls, men vill önska er en fin resa :) Kanske är lagom varmt i Grekland nu, jag har bara varit där en gång, då i augusti, det var för varmt för min smak! (38-40 C)

  SvaraRadera