onsdag 27 april 2016

Recension: SOLA by Vision Haircare

Ett av märkena som presenterades på  pressträffen i måndags var SOLA by Vision Haircare som testat tidigare med stor glädje. SOLA är en serie med svensktillverkat solskydd i spray-mousseform med vattenresistent bredspekrtumskydd. Finns med SPF 30 eller SPF 50+. Utmärkande för dessa produkter är att de har ett hudnära pH-värde som gör att de passar även känslig hud på både vuxna och barn.

Jag har testat SPF 50+-varianten är kan intyga att den är helt fantastik. Inte ens jag och min ljusa rödlätta hud blev det minsta röd eller bränd under två smällheta veckor i Grekland på sommaren. (Bilden ovan kunde mycket väl varit från min greklandsresa, men är från PR-byrån.)

SOLA innehåller varken titandioxid, silikoner, parabener eller färgämnen. Den är väldigt okladdig, lätt att smörja ut och går snabbt in i huden. Jag upplever inte den minsta hudirritation eller tilltäppta porer av dem, trots att jag svettades en hel del i 30-gradig värme när jag testade.

Flaskorna är också tjusiga tycker jag, här ser ni dem uppställda på eventet. Korken har en smart vridfunktion som gör att de inte läcker. Vi fick veta att man planerar att utöka produktserien. Jag hoppas stort på specifikt skydd till ansiktet (även om befintliga produkter funkar) och kanske till håret. Vad skulle ni vilja se för nyheter?

SOLA säljs på www.styleonline och på frisörsalonger. Kostar 199 kr för 250 ml. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar