söndag 10 juli 2016

Recension: The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream

Som ni har märkt går bloggen lite på halvfart såhär i semestertider, men idag är det recensionsdags! Ni ska få höra mina tankar kring The Body ShopIntensely Revitalising Sleeping Cream från hudvårdsserien Oils of Life™ .

Oils of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream  (80 ml / 395 kr) lovar att jobba som bäst i hudens "högsäsong" för cellförnyelse,  mellan 23.00 och 02.00. Krämen ska göra det bästa av skönhetssömnen och hjälpa till att minimera effekterna av sömnbrist. Man ska massera krämen i ansiktet, halsen och dekolletaget innan man lägger sig för att släppa ut de gifter, trötthet och stress man samlat på sig under dagen. (ehrm, jag har mest smort som vanligt...)

I hudvårdsserien Oils of Life ingår tre kallpressade fröoljor, kända för sina extremt uppfriskande och vårdande egenskaper för huden:
Svartkumminfröolja från Egypten - känd för sina höga halter av antioxidanter.
Nyponfröolja från Chile - innehåller vårdande Omega 3 och 6.
Kameliafröolja från Kina - naturligt rik på näringsrik oljesyra.
Sleeping Cream har man lagt till 7 eteriska oljor:
Lavendelolja
Rosmarinolja
Geraniumolja
Apelsinskalsolja
Lavandinolja
Mejramolja
Romersk kamomillolja
Jag har provat Intensely Revitalising Sleeping Cream ett bra tag och trivs ganska bra med den. Konsistensen känns lite lyxig och väldigt fuktbemängd. Den går in i huden ganska snabbt och återfuktar sedan bra, inte revolutionerande, men bra. Svårt att säga om den verkligen minimerar effekterna av sömnbrist, men jag tycker nog att den hjälper huden på traven. Ofta känns den förvånansvärt fräsch även efter en sämre natt.

Egentligen gillar jag Intensely Revitalising Sleeping Cream tillräckligt mycket för att gärna fortsätta använda den, men det som gör att jag kommer att sträcka mig efter annan nattkräm framöver är doften. Den är lite för tung och citrusig, som en äldre damparfym. Mitt råd är alltså att man doftar innan man shoppar!

Här kan ni läsa min recension kring resten av Oils of Life-serien.

2 kommentarer:

  1. Alltså - jag mår illa och det är "hej huvudvärk" av apelsinskalsolja, så där gick den produkten bort. Älskade maken skalar mina apelsiner. I ett annat rum. Och tvättar händerna efteråt. Såatte...

    SvaraRadera
  2. ojoj, bäst att du aktar dig för denna :)

    SvaraRadera