måndag 24 augusti 2015

Recension: Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil

Turnaround Revitalizing Treatment Oil (355 kr)  var nog den produkt jag blev allra mest nyfiken på när jag fick hem nya Turnaround Revitalizing-serien från Clinique. Det är en ansiktsoljan som kan användas på flera sätt, antingen appliceras den efter värmning i händerna direkt efter rengöringen (undvik ögonområdet), den kan blandas i dag/nattkräm för extra näringsboost eller kan den appliceras efter dag- eller nattkräm för att försegla tidigare produkter och ge extra fuktmättad glöd till huden. 

Turnaround Revitalizing Treatment Oil är en lättviktsolja som ska passa alla hudtyper, även fet hy. Med salicylsyra och salviaextrakt förstärker den hudens lyskraft genom att underlätta cellförnyelsen. Granatäpplelipider, olivolja och mangofröolja förstärker hudbarriären och låser in fukt. Sedan skyddas huden från yttre påfrestningar såsom oxidativ stress, sol och fria radikaler med hjälp av bland annat antioxidantrena vitamin E och C, tistelolja och tranbärsfröolja.

Jag har använt oljan som ett traditionellt serum, innan nattkräm. Eftersom jag gillar den jättemycket (i det närmaste frälst, faktiskt) kan det mycket väl bli frågan om fler användningsområden framöver. På vintern är den säkert superskön även på dagen. 

Till nätterna nu på sommaren tycker jag att den tillfört det lilla extra både i form av näring och fukt. Huden blir lite mer strålande och klar precis som utlovat men den känns samtidigt mjuk och återfuktad. Har man riktigt torr hud tror jag att man kan behöva den dygnet runt och året om. Har man däremot fetare hy kanske den mer är en då-och-då-produkt till natten. 

Även om den heter olja vill jag tillägga att den känns ganska torr. Huden känns inte fet och oljeserumet verkar inte täppa till porer. En liten nackdel är att den är något svårapplicerad eftersom den är så lättflytande. Bra att den kommer med pipett åtmistone. Mindre bra med den stora öppningen i flaskan om man välter hela altet, vilket jag gjort några gånger (*plats för skriet-emoji). Som tur är han jag resa den upp snabbt som sjutton innan alltför mycket av de lyxiga dropparna rann ut. Lättflytande, som sagt, men dryg och bra. 
Betyg: 5 av 5
Till recensionen här var jag tvungen att dubbelkolla priset på 355 kr,  det verkade för billigt. Jag trodde att nämligen att jag skrivit fel på trean, men det hade jag inte. Så lyxig är den, att den säkert utan problem kunnat kosta någon hundralapp mer. 

Om ni är nyfikna på vad jag tycker om dagkrämen Turnaround Daytime Revitalizing Moisturizerhittar ni min recension här. Recension av nattkrämen Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer hittar ni här. 

Fler recensioner av produkterna i Cliniques uppdaterade Turnaround Revitalizing-serie kommer inom kort!

2 kommentarer: