onsdag 4 december 2013

Recension: ACO BB Cream

ACOs nya BB-kräm som kort och gott heter ACO BB Cream (119 kr/ 50 ml), är testkörd i ur och skur av mig nu under hösten. Jag har hittat ett litet guldkorn! En enkel och bra produkt som håller vad den lovar för en billig penning. Här ser ni vad ACO utlovar i pressinfon:
 • Kombinerad dagkräm och smink med matt finish.
 • Jämnar ut hudtonen och täcker ojämnheter.
 • Lämnar huden mjuk och återfuktad.
 • Innehåller fuktighetsbevarande ämnen, exempelvis glycerin och sorbitol.
 • Mjukgör med sheasmör och bomullsfröolja.
 • Skyddande vitamin E.
Det stämmer, utöver att jag (som med alla andra bb-kärmer) ändå kör dagkräm under och det tror jag att de flesta gör. Finishen blir väldigt naturlig tycker jag, lagom matt men med lyster. Den jämnar till bra utan att täcka för mycket, det känns inte allt kakigt eller översminkat. Hållbarheten är också bra. Plus i kanten för att den är oparfymerad! 
Betyg: 5 av 5
Det blir högsta betyg från mig, även om jag vill påpeka igen att jag gärna sett solskyddsfaktor i. Till sommaren blir det troligen annan BB för mig, men såhär års gillar jag verkligen ACO BB Cream. Nyansen Soft Beige passar mig dessutom himla bra. Färgen är ljus och lite varm. Jag tror att den kan passa många, även om det inte vore dumt med fler nyanser att välja på.

Fick en fråga i kommentarerna om innehållet. Förlåt att det dröjt så länge, men här ser ni hela innehållsförteckningen. Jag är inge ingrediensguru själv, men hoppas att ni har nytta av bilden.

4 kommentarer:

 1. Den låter jättebra men jag tycker tyvärr det är ett stort minus att den saknar spf, har börjat förlita mig mer och mer på spfen i min foundation...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan ju var till nackdel, absolut!

   Radera
 2. För mig var den tyvärr för mörk men jag ska spara på den lite och kanske får användning av den till sommarhalvåret.

  SvaraRadera