tisdag 21 maj 2013

Recension: L300 BioEnergy Hydrate & Repair

Sedan BioEneregy Hydrate & Repair från L300 landade hos mig har jag testkört dagkrämen och nattkrämen non stop. Serien lovar stark, återfuktad och fräsch hy. Vi tar en titt på informatnionen om krämern:
Hydrate & Repair Day Cream (179 kr /50 ml) stimulerar hudens återuppbyggnad och cellernas reparationsprocesser med hjälp av ekologiskt extrakt från ulltistel. Fuktnivån och barriärfunktionen i huden förbättras och huden upplevs som slätare, mjukare och med mer lyster. Krämen lovar återfuktning hela dagen.
Hydrate & Repair Night Cream (179 kr /50 ml) jobbar med samma ingredienser för att stimulera hudens återuppbyggnad under natten. Dessutom ger sheasmör näring och skydd och bevarar mjukheten.
Båda är fria från parabener och mineraloljor, men milt parfymerade. Burkarna är i glas.
Hur lyder min dom? Med beröm godkänt! Fuktnivån känns finfin hela dagen av dagkrämen, och eventuella torrhetslinjer och fnas försvinner. Detta utan att jag känner mig blankare eller får tilltäppta porer. Win-win!

Även nattkrämen levererar. Riktigt bra tillochmed. Den passar mig också perfekt just så att den ger tillräckligt mycket fukt och näring utan att vara för tung. En riktigt bra serie för oss med yttorr och känslig blandhud, helt enkelt. 

Båda krämerna är parfymerade. Det tycker jag egentligen är lite onödigt till ansiktet, men doften är mild och fräsch, lite "björkig", så den stör mig inte. Burkarna är det värre med. Visst är de snygga, men det är ju ruskigt opraktiskt med glas! Lite ohygieniskt också. De levereras visserligen föredömligt med små spatlar, men handen på hjärtat, sådant varken orkar eller hinner jag fippla med mitt i nattningsmarathon eller frukosthets. Tub hade varit att föredra även om det drar ner lyxkänslan lite. Eftersom innehållet och priset är så himla bra blir det högt betyg ändå till både dagkräm och nattkräm:
 Betyg: 4 av 5

2 kommentarer: