tisdag 19 januari 2016

Nyhet: Clinique Extra Gentle Cleansing Foam och Extra Gentle Cleansing Brush Head


Jag har skrivit en del om vintrig hudvård på sistone och nu blir det mer av den varan! I helgen lyckades jag äntligen hämta ut senaste paketet från Clinique, och där fanns inte mindre än tre spännande nyheter. Vi börjar med rengöringen, den är ju grunden i all hudvård. 

Extra Gentle Cleansing Foam (195 kr) ger mig omedelbart höga förväntningar. Jag gillar mousserengöringar och jag gillar "snällt". Detta skum lovar ta bort smuts, överskottssebum och annat som kan irritera och samtidigt lämna huden mjuk och skön. Formulan är sulfatfri och innehåller istället olika sorters sodium, bland annat från cocosnöt som samtidigt är som ett icke-uttorkande balsam för huden. 

Koffein, sackaros och gentiana förhindrar uttorkning och bekämpar irritation. Salicylsyra rengör skonsamt. För att huden inte ska bli torr eller stram finns även glycerin, algextrakt och hyaloronsyra bland ingredienserna. Jag är långt ifrån någon ingrediensexpert, men tycker att det låter lovande, eller vad säger ni?

Extra Gentle Cleansing Brush Head är precis som det låter ett mildare borsthuvud till Sonic System Purifying Cleansing Brush. Det som gör denna ljusgrå borste extra snäll är  bland annat att varje strå har en mjuk avrundning för att kunna rengöra och massera utan att irritera huden. Jag har kommit av mig lite med borstandet, men nu känner jag att det är dags. 

Jag börjar jobba imorgon, så nu är det ändå hög tid att satsa lite hårdare på åtminstone hel och ren igen. Håll tummarna att det går vägen! (Lite mer sömn hade också varit bra. Mer om det, och om nattkräm, inom kort.)

Clinique Extra Gentle Cleansing Foam och Extra Gentle Cleansing Brush Head lanseras i mars 2016.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar