lördag 26 september 2015

The Body Shop Oils of Life hos mig!

Kommer ni ihåg att jag berättade om The Body Shopnya hudvårdsserie med namnet Oils of Life™ tidigare? Nu har de, i en rysligt fin låda, landat hos mig. Vi tar en närmare titt på innehållet i lådan direkt:

Först ut i rutinen är Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion (160 ml, 225 kr). Det är det hetaste nya inom hudvård, ett extra steg i form av för-lotion i stil med Cliniques Turnaround Revitalizing Lotion (recenseras snart!).  Vatten-olja-sammansättning lovar omedelbart fuktighetsbevarad och mjukare hud,  som samtidigt förbereds för nästa steg i hudvårdsrutinen. Efter fyra veckor ska huden dessutom har mer lyster och känns jämnare. Flaskan ska skakas innan man häller några droppar i handflatan eller på en bomullsrondell. Appliceras sedan på ansiktet varje morgon och kväll efter rengöring, innan ansiktsolja, serum eller kräm. Undvik området runt ögonen. Lämplig för alla hudtyper. Dermatologiskt testad.

I denna söta flaska döljer sig Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil (30ml, 450 kr), en ansiktsolja av 99% naturliga oljor som ska vara intensivt uppfriskande och vårdande, som tar fram lystern 
och minskar tecken på åldrande. 1–2 droppar masseras in på ansikte och hals med uppåtgående rörelser morgon och kväll. Effekten kan förstärkas med Twin-Ball Revitalising Facial Massager.

Oils of Life Intensely Revitalising Cream (50 ml, 375 kr) innehåller de tre fröoljorna svartkummin,
nypon och kamelia som hela serien baseras på. Krämen ska vara en daglig hudvårdare som friskar upp huden och minskar intrycken av åldrande. Vårdad, smidig och lenare hur utlovas på momangen och efter fyra veckor lovas även minskade tecken på åldrande och av fina linjer, ökad upplevelse av naturligt lyster. Lätt finish utan oljig känsla utlovas också. En av The Body Shops egna experter säger:
“Vad som skiljer fuktighetsbevararna åt är deras förmåga att ta fram lystern i huden kombinerat med känslan på huden. Det handlar om frönas egen magi. Växtoljor består av fettsyror. De påverkar oljans konsistens och hastigheten med vilken de absorberas av huden. Fördelningen av fettsyror är lite som ett fingeravtryck som skiljer enolja från en annan. De här två sammansättningarna utnyttjar det och balanserar kameliaoljans kraftighet med nyponoljans lenande och lätta konsistens för att leverera två fuktighetsbevarare med samma effektiva vårdande egenskaper men med två helt olika vikt och känsla.”
Oils of Life Intensely Revitalising Cream  ska applicera varje morgon och kväll. Ta en mängd stor som en ärta på fingertopparna och massera mjukt in på ansikte och hals med uppåtgående rörelser. Undvik området omkring ögonen. Lämplig för alla hudtyper. Dermatologiskt testad. 

Här ser ni Oils of Life Intensely Revitalising Gel Cream (50 ml, 375 kr). Den presenteras som en daggfräsch gelékräm med lystergivande mikropärlor. Utlovad effekt är huden fuktighetsbevarad och smidig hud direkt och mer uppfriskad, lenare hud med naturlig lyster efter fyra veckor. Lämplig för alla hudtyper. Dermatologiskt testad.

Jag blir riktigt nyfiken på serien och ser fram emot att testa. Kanske dröjer det några veckor innan jag hugger in på den, då jag har mycket på gång att testa som dessutom har lite solskydd i sig. Frånvaron av SPF ser jag som en svag punkt i krämer tänkta att bära på dagen, eller vad säger ni? 

Det ska bli spännande att se vilken av ansiktskrämerna som passar mig bäst, kanske blir det gel på dagen och den rikare på natten? Eller kräm på vintern och gel på sommaren? Bra att det finns två varianter hur som. Har ni hunnit testa Oils of Life? Är ni nyfikna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar