måndag 1 juli 2013

Recension: Boots no7 Protect & Perfect Intense

Här vankas det hudvårdsrecension! Jag har testat serien Protect & Perfect Intense från Boots No7 i några veckor. Vi börjar med ögonkrämen:

Protect & Perfect Intense Eye Cream (15 ml, 219 kr) lovar att pigga upp det känsliga ögonområdet genom att ljusa upp, släta ut bekymmersrynkor och motverka påsighet. Det gör den riktigt bra! Jag kör gärna vidare med denna nattetid, men kompletterar med solskyddande variant dagtid. Plus i kanten för hygienisk tub med smal bra pip som det kommer lagom mycket kräm ur.

Protect & Perfect Intense Night Cream (50 ml, 279 kr) ska hjälpa hudens naturliga reparationsprocess att jämna ut och föryngra under natten. Jag kan inte riktigt skriva under på att min hud blivit föryngrad, men nattkrämen tillför tillräckligt mycket fukt för att huden ska bli jämn utan torrhetslinjer. Krämen känns lyxig och fin att applicera och sjunker in snabbt. När jag började testa serien upplevde jag lite problem med tilltäppta porer och småfinnar, men det kan också ha haft hormonella orsaker. Efter en vecka lugnade det ner sig, och sedan har det känts bra. En helt okej nattkräm!

Protect & Perfect Intense Day Cream (50 ml, 279 kr) känns som en bra och basic dagkräm. Den har SPF 15 och ska jämn ut existerande linjer samtidigt som den skyddar mot uppkomsten av nya. Tillsammans med olika sorters smink (mineralfoundation/BB-kräm/puder osv) uppför den sig bra, och det tycker jag är viktigt med dagkrämer. Den gör som sagt sitt jobb bra, men jag hade önskat mer aha-upplevelse för det priset. Även om den är oparfymerad luktar den lite kemiskt på något sätt, svårt att förklara, men det känns inte helt hundra. Detta gäller dessvärre hela serien.

Som helhet är jag nöjd med serien. Ska man vara petig hade jag som sagt önskat solskydd även i  ögonkrämen, iallafall om den används på dagen. (Ja, jag är så nördig att jag gärna har olika ögonkrämer dag och natt.) I vanlig ordning hade jag också velat ha bättre förpackningar än glasburkar. Jag gillar produkterna, men vi är inte helt som gjorda för varandra. De håller mig dock fortsatt nyfiken på märket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar