tisdag 8 februari 2011

Recension av Avène Tolérance Extrême


Tolérance Extrême (följ länken för mer produktfakta) från Avène är klockren hudvård för känslig hud. Jag önskar att produkterna kommit tidigare, så att jag kunnat tipsa när det var som kallast! Dessvärre verkar det komma en köldknäpp till helgen också, så mina recensioner kanske kommer till nytta i alla fall...

Rengöringen, Tolérance Extrême Cleansing Lotion (275 kr ml), en mild rengöring som ska appliceras med bomull och ej sköljas av. Jag är inte så förtjust i den typen av rengöringar, så jag har använt den som en tvättkräm tillsammans med vatten. Den lämnar huden smidig och ren, men med antydan till en hinna. Jag föredrar att använda ansiktsvatten efteråt, men tror att man kan hoppa över det om man har väldigt känslig hud. Trots att krämen är så mild, blir jag faktiskt ren (jag använder separat sminkborttagning till ögonen). För min del klarar jag en lite tuffare rengöring, men jag tror att Tolérance Extrême Cleansing Lotion passar perfekt om man verkligen är känslig och torr. Precis som Extremely Gentle Cleanser är det en riktigt bra produkt som jag kommer att spara till vind- och solpinade dagar. Det blir högt betyg, även om jag personligen ofta väljer en mer exfolierande rengöring till vardags.
Betyg: 4 av 5

Tolérance Extrême Cream (295 kr för 50 ml) är en kombinerad dag- och nattkräm som ska lugna huden och göra den mjuk och smidig utan att irritera. Den är både fluffig och krämig på samma gång och går in i huden snabbt, samtidigt som det blir lite av en (skyddande?) hinna på huden. Det låter inte jättepositivt med en hinna på huden, men faktum är att den stör mig inte alls här. Det fungerar till och med bra att applicera smink över, både flytande foundation och mineralpuder.

Med denna typen av rikare hudvård oroar jag alltid mig för tilltäppta porer och orenheter. Tolérance Extrême Cream är enligt förpackningen "non comodogene", och jag har heller inte märkt några sådana problem. Nu när det blivit varmare ute är krämen inte optimal som dagkräm för mig, men på natten funkar den utmärkt. När det var som kallast var den bra på dagen också, både till friluftsliv och till vanliga arbetsdagar. Tolérance Extrême Cream håller vad den lovar, återfuktad lugnad hud!
Betyg: 5 av 5
Ingen av dessa produkter är att betrakta som budget, men de är å andra sidan inte superdyra heller. Inom sitt prissegment tycker jag att de är att betrakta som prisvärda.

2 kommentarer:

  1. Det låter som perfekt produkter när det är riktigt kallt ute eller vid andra extrema omständigheter.

    SvaraRadera
  2. Linda: Ja! Är man riktigt torr tror jag att den kan passa när som helst.

    SvaraRadera