tisdag 14 september 2010

Avène Cold Cream Lip Balm

Nu är det hög tid för recension av det fina läppbalsamet Cold Cream Lip Balm jag fick av Avène i början av sommaren. Från början trodde jag att jag skulle spara stiftet till vintern, eftersom det inte innehåller så högt solskydd, men nyfikenheten tog överhanden och jag satte igång att testa. Det gjorde jag rätt i, för stiftet är fantastiskt skönt! Det gör verkligen läpparna mjuka och effekten stannar länge. Om man smörjer läpparna vid läggdags är de fortfarande alldeles mjuka och återfuktade nästa morgon. Doften är god, diskret och känns väldigt lugn. Jag vågar faktiskt t o m gå i god för de läkande egenskaperna, som jag satt på prov både vid munsår och solsveda. Tilläggas bör att även sambon gillar stiftet.

Cold Cream Lip Balm innehåller bland annat Avène Thermal Spring Water, sheasmör och bivax. Det verkar både skyddande och läkande och fungerar bra även under läppstift. Vid närmare granskning av innehållsförteckningen ser jag också att det faktiskt har SPF 3 i form av titandioxid.


Tidigare har jag haft svårt att hitta läppgunk som inte bara lindrar för stunden, men Cold Cream Lip Balm kan faktiskt mäta sig med båda favoriterna Rosebud och Eight Hour Cream. Enda nackdelen är som sagt den låga solskyddsfaktorn, men det har jag överseende med nu när det inte längre är sommar.

Cold Cream Lip Balm finns på utvalda apotek och kostar 85 kr.
Betyg: 5 av 5, rekommenderas starkt!
Psst! Om ni vill läsa recensionen av krämen Hydrance Optimal Light SPF 20 som jag fick samtidigt, gör ni det här.

8 kommentarer:

  1. Allt bra som du har skrivit om Avene fick mig att köpa två produkter därifrån nu när jag var i NY, en skrubb och en ansiktsspray. Jag hade med mig svenska tidningen Elle på resan och av en slump skrev de om skrubben i just det numret, visade sig att den kostar 75:- mer här i Sverige. Så jag gjorde ett fynd, kanske skulle köpt mer... hmmm.

    SvaraRadera
  2. Ninni: Åh vad spännande! Avène är alltså billigt i staterna... Det ska bli jättekul att höra vad du tycker om dina grejer sen!

    SvaraRadera
  3. Låter spännande, jag är ju inbiten promoter av försvarets hudsalva som jag använder i tid och otid (Och speciellt till vintern). Omväxling förnöjer, kanske tid att prova nått nytt !

    SvaraRadera
  4. Honni: Försvarets hudsalva är aldrig fel =) Jag tycker att den är ett riktigt bra budgetalternativ, men både detta från Avène, Rosbud o 8-hour är ett strå vassare enl mig.

    SvaraRadera
  5. Denna vill jag gärna kika in närmare på, tack för en fin recension!

    SvaraRadera
  6. Tack för en bra recension. Bra läppgojs är inte alltid lätt att hitta... ska kolla in den här.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Kabuki: Varsågod =) Kul att höra att du gillade den =)
    kram!

    SvaraRadera