onsdag 30 juni 2010

Mer om nyheterna från Avène

Jag utlovade en närmare beskrivning av innehållet i paketet från Avène som landade hos mig förra veckan. Här kommer de!

Hydrance Optimal Light SPF 20 beskrivs av Avène själva som en lätt anisktskräm med långtidsverkande fukt och UV-skydd för känslig blandhud. Med 52 % Avène Thermal Spring Water, glycerol, vitamin E, Lipo-mucin och Biocymetine ska krämen lugna, mjukgöra, återfukta, skydda mot åldrande och stärka huden skyddsbariärer. Dessutom skyddar Tinosorb mot både UVA och UVB-strålning. Med tanke på den lätta konsistensen lämpar sig krämen ypperligt för sommarhalvåret.


Jag håller också på att testa Avène Lip Balm With Cold Cream. Det är ett fuktgivande, närande läppbalsam med bland annat Avène Thermal Spring Water, bivax, sheasmör och vitaminerna E och F. Stiftet lugnar, mjukgör, skyddar och påskyndar även sårläkning. Låter som en riktig ett riktigt superstift för ett växlande klimat! Att det inte innhåller solskydd förlångsamar dock min testning något, eftersom jag gärna vill ha spf på läpparna när jag går ut såhär års.

Så snart jag hunnit testa produkterna lite längre återkommer jag med recensioner! Hojta gärna till om ni undrar något till dess!

5 kommentarer:

  1. Igår öppnade de ett Apotek1 (ja de heter tydligen så med en etta i slutet). Passade på att göra ett besök och fick då en 20%-check. De har bl a Avene och La Roche Posay där... går och funderar på om jag ska kosta på mig något trots att förråden är fulla bara för att jag har rabatt. Har du någon favoritprodukt ännu från Avene tro? Funderar lite på det där termalvattnet - är det som ansiktsvatten eller som fuktspray?

    SvaraRadera
  2. Införskaffade Light-cremen för ett litet tag sen och jag ÄLSKAR den redan! Jätteskön formula för varma dagar, spf 20 är inte helt fel heller. Är sugen på den vanliga varianten också nu... Ska kolla in LRP med, ska inte de ha cremer för röd/rosacea-hy? Solcremen vore även den finfin att ha i sommar.

    SvaraRadera
  3. Ninni: Ooo, 20 % är ju alltid trevligt! Och kul med nya märken! Jag har inte testat så jättemånga grejer från Avène, men sprayen är super. Jag skulle säga det är mer en fuktspray än ett ansiktsvatten, men det kan nog var en smaksak. Hoppas att du gillar den om du provar!

    Fröken Frodig: Ja, den är himla skön =) Jag har inte så bra koll på LRP:s sortiment, men jag vet att Avène har (eller snart kommer att ha) en kräm som heter Antirougeurs i sitt sortiment. Det kan vara en god idé att spana in utländska sajter, för den svenska websidan är lite seg. Hoppas du hittar en till krämkompis =)

    SvaraRadera
  4. Hmmm... jag har en ansiktsspray som är jättehärlig (The Body Shops rosa), men jag använder den sällan för jag känner inte behovet på nåt sätt. Får nog bli nån annan Avene-produkt då kanske... :-)

    SvaraRadera
  5. Ninni: Aha, då kanske det är ngt annat du ska satsa på =) Fuktmasken är också klockren, om man är på jakt efter en sådan. Egentligen gillar nästan serumet ännu bättre, mend et finns inte i Sverige...

    (http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/03/dubbelrecension-fuktmasker-fran-lumene.html)

    SvaraRadera