torsdag 6 maj 2010

Recension: Hydra Intense och Active Protecion


Här kommer ytterligare en dubbelrecension av produkter ur Cliniderms nya serie. Denna gången är det två dagkrämer som ska recenseras. Eftersom jag skriver om båda samtidigt, är det nästan oundvikligt med en jämförelse, men det kanske inte är så dumt om det är någon därute som velar mellan de båda?

Hydra intense day cream har jag testat till och från sedan jag köpte den i påskas. Den lever upp till alla Cliniderms löften och till alla mina förväntningar: Den binder fukt bra, jag blir nästan inte blank och huden blir faktiskt aningens slätare och jämnare av AHA-syrorna. Denna fräscha fuktbomb får full pott av mig!

Trots det höga betyget har jag två små minus att inflika: det ena är att jag hade varit ännu nöjdare om krämen också innehållit solskydd, och det andra är att det finns en liten tendens till "flagning med rullning" när jag applicerar färgad dagkräm eller foundation. Det senare verkar gå att få bukt med om man låter Hydra Intense vila längre på huden och tar väldigt försiktigt med fingrarna i nästa steg.

Sammanfattningsvis är Hydra Intense en bra fuktkräm som jag kan rekommendera till nästan vem som helst som är ute efter just en sådan. Det som jag tycker är negativt mer frånvaron av solskydd kan ju vara positivt om man vill ha en 24-timmars-allroundkräm.
Betyg: 4,5 av 5 (hade bivit 5 om den haft SPF)
Active Protection Day Cream är en trevlig dagkräm för normal till torr hy som jag också hunnit testa ett tag. Den ska, genom att återfukta, skydda mot fria radikaler och stärka hudens skyddsbarriär, förebygga ålderstecken. Jag kan inte uttala mig om de långsiktiga effekterna (som är bevisade i en effektstudie), men på kort sikt fungerar den bra! Active Protection luktar gott och känns bra, både tillsammans med färgad dagkräm och med mineralpuder. Möjligen gör den mig lite blankare än Hydra Intense. Trots att Active Protection är för torr hud medan Hydra Intense är för blandhy, tycker jag att Hydra Intense återfuktar lite bättre.

Även i Active Protection saknar jag solskyddet. I en dagkräm som dessutom har "protection" i namnet tycker jag att man kan förvänta sig det. Jag sätter mitt hopp till eventuella vårnyheter från samma märke!
Betyg: 4 av 5

5 kommentarer:

 1. Åh, jag vill också testa men får inget svar när jag mailar ACO eller Cliniderm och frågar! Skulle du kunna tänka dig att dela med dig av presskontakt? *blinkar fint* Du kan ju maila mig så slipper du lägga ut det här: saintbellabeauty(at)gmail.com

  SvaraRadera
 2. Det verkar ju vara två riktiga godbitar!

  SvaraRadera
 3. SaintBella: Vad kul att du läser här =) Du har mejl ;)

  Ninni: Ja! Hopps att du också gillar den du ska testa!

  SvaraRadera
 4. Det jag har testat från Clinderm är suveränt! Jag köpte Hydra intense för någon vecka sedan och fick en foam cleanser på köpet. Dessutom har jag oljan och den är hur bra somhelst :-)

  SvaraRadera
 5. Veronica: Vad kul att du också gillar! Och väldigt trevligt att få foam cleansern på köpet =) Oljan är jag också extremt nyfiken på!

  SvaraRadera