tisdag 7 juli 2009

Recension: Hudvårdsrutin från Simple


Nu stundar en ny Londonresa och det är hög tid att jag får ur mig en av recensionerna på förra turens fångst. Under våren har jag testat en trestegsrutin från brittiska Simple (kanske har ni sett det till höger om inläggen?), som jag fick i present av min kompis.

Simple är "experts in sensitive skin" och deras produkter är fria från parfym, färgämnen och testade på all sätt och vis. De är också vänliga mot huden i pH-avseende, något som jag som HTH-fantast känner igen och gillar.

Purifying Cleansing Lotion
Drier skin will benefit from this creamy Purifying Cleansing Lotion which gives a gentle, thorough cleanse, even around the delicate eye area. Pro-Vitamin B5 restores, softens and smoothes. Added moisturisers improve skin condition pH balanced so works in harmony with your skin.
Rengöringen är, trots att den innehåller purifying i namnet, avsedd för torr hud. Jag är ibland skeptisk mot sådana rengöringar eftersom jag tycker att de inte får bort all smink. Denna får dock bukt med det mesta, oftast även ögonsmink och torkar inte heller ut huden. Betyget är alltså gott. Ändå är jag lite sugen på att testa vidare. Kanske kan det ha att göra med den osexiga och ospexiga förpackningen?

Soothing Facial Toner
Remove the last traces of make-up and cleanser with our Soothing Facial Toner to clarify and refresh your skin. Chamomile gently soothes, Witch Hazel helps tone and tighten pores. 100% alcohol free so is non drying and leaves skin soft. pH balanced so works in harmony with your skin.
Ansiktsvattnet är den produkten som passar mig bäst. Jag har känslig hud, men har ändå ofta känt att jag velat ha alkohol i ansiktsvatten för att känna mig ren och fräsch. Detta kamomillbemängda ansiktsvatten gör dock jobbet helt utan alkohol, och lämnar ändå huden ren från sminkrester och härligt återfuktad. Jag kommer att köpa igen!

Hydrating Light Moisturiser
This everyday, Hydrating Light Moisturiser is easily absorbed and acts as a great base for make-up. Pro-Vitamin B5 restores, softens and smoothes, Vitamin E moisturises and improves skin condition and pH balanced works in harmony with your skin
Fuktkrämen är riktigt bra, men på vintern är den något för lätt för mig, i alla fall som nattkräm På sommaren är den perfekt, förutom att den saknar SPF, vilket jag helst vill ha, i alla fall i en dagkräm. Dock håller krämen huden i balans och funkar bra under smink. Jag kan verkligen rekomendera denna till andra, men söker vidare bland Simples krämer för att hitta den som är helt rätt till mig (förmodligen olika för dag och natt).

Sammanfattningsvis gillar jag serien mycket. Innehållet i kombination med de praktiska förpackningarna (enda nackdelen är att de är lite stora...) och de humana priserna gör produkterna till riktiga höjdare. Jag kommer definitivt att prova mer från Simple! (Och har kanske redan hunnit göra lite...)

Uppdatering: Jag glömde berätta något viktigt, nämligen att en del av Simples sortiment faktiskt finns på Lindex. Det ni! Vill också tillägga att märket är billigt. I England kostar produkterna 4-8 £, och Boots har allt som oftast "tag 3 betala för 2".

3 kommentarer:

  1. ja det låter som ganska trevliga grejer tycker jag. Min plånbok är just nu ganska trött, så extravagant hudvård finns liksom inte på shoppinglistan. Funderar på antingen l'erbolario eller juice beauty, kanske både och... Simple skulle dock kunna vara ett alternativ, ska kika lite på dem innan jag beställer.

    SvaraRadera
  2. fast du, de går bara att köpa i butik i england eller? isf är de inget alternativ tyvärr:)

    SvaraRadera
  3. Emma P: Vad jag vet finns de inte i någon engelsk webshop. Däremot finns de på Lindex! De har dock inte så stort sortiment. Kika där!

    Boots har nästan alltid "ta 3 betala för 2". Om du tänker till snabbt kanske jag kan handla åt dig :)

    Juice beauty verkar himla bra, synda att de är så dyra!

    SvaraRadera