måndag 27 januari 2014

Tipsa mig om ansiktsolja!

Såhär års ballar min hud ofta ur helt - kallt ute och torrt och varmt framför datorn på jobbet. Usch, säger huden och blir knastertorr stram, och kliig, samtidigt som den skojar till det med en och annan igentäppt por eller finne då och då. Inte kul! Jag är därför på ansiktsolje-jakt. Sedan tidigare har jag en gammal från Lumene som jag gillar, och nu har jag precis börjat testa även The Body Shops nya. Inlägget här började jag fila på redan innan den senare dök upp hemma hos mig, så jag kör på med den bland kandidaterna:
Estelle & Thild Facial Oil Fragrance Free (355 kr/ 30 ml) ska gehuden med näring från jojoba, mandel och sacha inchi som är ovanligt rik på omega 3, 6, 9. Motverkar uttorkning och ger huden ny lyster.
L'Oréal Nutri Gold Extraordinary Oil (199 kr/ 30 ml) lovar näring, fukt och lyster. Oljans lätta och torra formula gör att den snabbt absorberas av huden.  
Vitamin E Overnight Serum-in-Oil från The Body Shop vårdar och friskar upp. Den kan användas som en del i ordinarie hudvårdsrutin eller som en behandling när huden behöver lite extra omvårdnad. Oljan ska vara lätt och absorberas snabbt utan att kännas fet och lovar fukt i upp till 24 timmar.
Estelle & Thild Facial Oil Rose Otto (375 kr/ 30 ml) med exklusiva oljor från Rose Otto, blåbär och sacha inchi med omega 3, 6 och 9. Innehåller kraftfulla antioxidanter, vitaminer och fettsyror som återuppbygger, reparerar och skyddar mot fria radikaler och uttorkning. 
Weleda Almond Soothing Facial Oil (199 kr/ 50ml) ska vara en mild, lugnande ansiktsolja för känslig hud eller hud i obalans. Gör huden mjuk med  mandelolja och plommonkärnolja som även stärker hudens naturliga skyddsfunktioner. Fungerar även som sminkborttagning. Doftfri.
Bio-Oil (119 kr/60 ml) är framtagen för att göra ärr, bristningar och ojämn hud mindre framträdande. Passar även uttorkad hud. Innehållet består av växtextrakt och vitaminer i en oljebas. Kladdfri. 
Nu undrar jag förstås: Har ni några favoriter i uppställningen här? Några varningar? Har jag missat några andra bra oljor? Dela gärna med er av tips och funderingar i kommentarerna!

16 kommentarer:

  1. Jag gillar inte ansiktsolja, jag tycker du ska testa Dermalogica Ultra Calming Serum istället. Jag använder den under min kräm på natten och dagtid ensam under min foundation. Tycker det är en produkt som ger grymt med fukt utan att bli fet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju som en väldigt bra grej! Jag har varit nyfiken på märket ett bra tag...

      Radera
  2. Estelle & Thild Super BioActive Repairing Oil Complex. Som iofs är den enda jag testat :-D, är jätteskön tycker jag. Doftar gott, lätt och skön. Jag ska jämföra den med Bodyshops som du skrev om häromdagen, så fort det bara går. Man blir ju nyfiken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips! Det blir kul att höra vad du tycker när du jämför :)

      Radera
  3. Av dessa som du nämner hade jag helt klart satsat på TBS eller Estelle & Thilde. Jag tror absolut att oljan kommer göra din hud bättre men vad den verkligen behöver så här års är något som ger fukt och samtidigt stänger in den. Ett verkligt hett tips är Kerstin Florians Moisture balm, den gör underverk för torra hudar så här års. Men även Decleors Baumer, eller Maria Åkerberg Balmer, de är fetare i konsistensen, hårda men smälter i händerna. Det är den typen av produkt du ska leta efter om du är ute efter något mot det torra. Dessa används under natten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för alla tips! Frågan är bara om det som ska stänga in fukt även täpper till porer...

      Radera
    2. Jag har provat alla de produkter som jag nämnt, mina porer täpps till bara jag tittar på produkter med tex talk i, men inte av någon utav dessa produkter. De är hur bra som helst :)

      Radera
  4. Jag har bara testat Rose otto´n som jag saknar massor efter den tagit slut.
    Nu testar jag en olja från Organics by Sara.

    SvaraRadera
  5. Jag är otroligt nyfiken på Mette Picauts ansiktsolja, men jag har inte testat den. Det lär kanske få vänta tills jag har annan inkomst än föräldrapenning. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har man ju hört mycket gott om, den hade jag faktiskt glömt lite här. Du kan ju satsa första lönen på den sen och sen recensera ;)

      Radera
  6. Jag använder REN ansiktsolja med omega 3 på natten. Tycker den är jättebra och har aldrig torr hy längre. Har använt den i ett par år nu. Minus är att den inte luktar så gott utan svagt av havstång el liknande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. REN finns ju också! Så många spännande märken :)

      Radera
  7. Jag har testat Bio-Oil och den funkar jättebra till torr vinterhy, det enda problemet jag har med den är att den luktar lite åt kamomillhållet, vilket jag har lite svårt för.
    En annan olja som jag också älskar är en rengöringsolja ifrån L'Oreal, sublime glow cleansing oil, den rengör huden, luktar gott och tar bort all min mascara, tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips!

      Rengöringsoljor gillar jag också! Just nu kör jag med Cliniderms och TBSs

      Radera
  8. Jag har två favoriter som jag återkommer till Trilogys rosehip oil och Antipodes devine face oil - bra pris och bra resultat. Ett annat tips är att köra fuktmask flera dagar i rad under veckan samt låta den verka över natten, det brukar göra susen för trist vinterhy.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen! Jag brukar köra med en fuktmask från Clinique som är himla bra också.

      Radera